SU ARITMA SİSTEMİ ÖNEMLİ, PEKİ YA BAKIM?

Ev, villa ya da iş yerinize su arıtma sistemi kurmayı planlıyorsunuz. Bilgisayarınızda ya da mobil telefonunuzda açtınız web tarayıcınızı, araştırma yapıyorsunuz.

Internet okyanusu içinde doğru bilgilere ulaşmanız bazen zor olsa da, yeterince zaman ayırdığınızda eninde sonunda aradığınızı elbette bulacaksınız.

Bu dokümanı okuduğunuza göre, işe doğru yerden başladığınızı söyleyebilirim.

Müşterinin ihtiyacına göre konuşlandırdığımız, farklı su arıtma sistemlerimiz mevcuttur. Mekanik filtreli sistemler, Kimyasal sistemler, Yumuşatıcı cihazlar, Ters ozmoz sistemiyle arıtma sağlayanlar bunlardan bazıları.

Sitemizi genellikle, sağlıklı içme suyu elde etmek amacıyla evine ya da iş yerine su arıtma sistemi kurmak isteyen misafirlerimizin ziyaret ettiklerini biliyoruz. Bu nedenle, gerek telefon, gerekse e-posta yoluyla sıklıkla sorulan soruları burada yanıtlamaya çalışacağız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, ters ozmoz sistemi, yukarıda saydığımız yöntemler içerisinde en güvenilir içme suyunu sağlayan sistem olması nedeniyle müşterilerimizin çoğunun da tercihi olmaktadır.

Bu sistemleri tercih ederken özellikle dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, cihazın fiyatı değil, toplam sahip olma maliyetidir(TSOM). TSOM, cihazın fiyatına, belirli bir süredeki (örneğin bir yıl) filtre maliyetleri ve servis bedellerinin eklenmesiyle bulunur. (Bu hesaplamayı, müşteri temsilcinize su tüketim miktarınızı bildirmeniz durumunda bir dakika içerisinde öğrenebilir, böylece karar alma sürecinizi daha doğru yönetebilirsiniz.) Müşteri portföyümüzün küçümsenmeyecek bir bölümü, bir başka firmadan satın aldığı sistemi, sadece filtrelerinin aşırı pahalı olması nedeniyle değiştirmek isteyen müşterilerimiz oluşturmaktadır.

Birçok sistemde olduğu gibi bu sistemde de, en çok dikkat etmeniz gereken unsur, bakım ve temizliktir. Eğer uygun temizlik yapılmazsa arıtımı sağlayan cihazın filtre, süzgeç, arıtım haznesi, pompa vb. yerlerinde hastalık yapıcı mikroorganizmalar çoğalıp koloni oluşturabilmektedir.

Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bakım, temizlik, filtre değiştirme vb. işlemler, müşterilerimizin neredeyse tamamında ihmal edilen bir konudur. Bu nedenle müşterilerimiz, geliştirdiğimiz özel bir yazılım yardımıyla düzenli olarak aranır, yapılması gereken değişim bakım ve temizlik detayları hatırlatılır, arzu etmeleri durumunda ise kendilerine en uygun zamanda teknik servisimiz tarafından hizmet verilir.

Sağlıkla kalın.

Mustafa Yılmaz